05.06.2021

despre

Tema conferinței TEDxBrasov 2021 are la bază o teamă care constă în AVERTISMENTUL  lui Stephen Hawking: inteligența artificială – IA –  ar putea aduce sfârșitul omenirii.

Care este cauza pentru care există această teamă? Îl cităm pe Jeremy Howard, expert în învățare profundă: ”creșterea performanței” creierului uman este mai lentă decât creșterea  performanței computerului. 

Pentru a-și expune punctul de vedere la TED Jeremy Howard a arătat următoarea diagramă.

Vă invităm să urmăriți la TEDxBrasov 2021 soluțiile propuse de speakerii de la TEDxBrasov la problema generată de dezvoltarea IA și semnalată de Stephen Hawking.

O să descoperiți idei surprinzătoare legate în special de modalitatea prin care ne putem ”Upgrada” mașinile (dronele, avioanele, platformele de blockchain, roboții umanoizi, etc) dar în special o să aflați idei foarte interesante despre cum ne putem noi ”Upgrada” ca ființe umane. O să descoperiți idei noi cu privire la management,  leadership, marketing, dezvoltarea personală, educație, la modul cum ne putem amplifica la modul exponențial, în timp scurt, capacitățile noastre creative. 

Și pentru că ideile trebuie nu numai prezentate prin cuvinte și/sau  imagini, ci și la modul concret, palpabil, vă invităm la Expo Ideagora din Centrul Comercial CORESI în perioada 3-6 iunie 2021.

Speakeri

Dr. Andreea Moldovan

Medic Specialist Epidemiolog

Andreea Moldovan bursieră de Excelență la Spitalul Cantonal din Geneva, printr-un program sprijinit de Societatea Internațională pentru Boli Infecțioase, este în prezent director medical la Spitalul de Boli Infecțioase Brașov și unul dintre cei mai cunoscuți medici epidemiologi din țară. Andreea Moldovan a câștigat premiul acordat de Organizația Mondială a Sănătății pentru igiena intraspitalicească și a fost decorată de președintele Klaus Iohannis, în anul 2019. Andreea Moldovan afirmă că România are prea puțini medici epidemiologi, iar pregătirea acestora se face după materiale depășite.

Călin Iepure

CEO bizz.club

Călin Iepure a avut impact major la dezvoltarea vorbitului în public din România prin intermediul organizației Toastmasters, organizație pe care a coordonat-o la nivel național în calitate de Guvernator între 2014-2015.
Este implicat activ în mai multe proiecte antreprenorial-educaționale și coordonează bizz.club România, una din cele mai cunoscute comunități românești de Business Networking.
Călin este unul dintre fondatorii Comunității Educatorilor SELLification, comunitate care a ajutat în pandemie peste 40.000 de dascăli să își dezvolte abilitățile de a preda în online cursuri de nota 10.
Este trainer, speaker, autor, facilitator și consultant în arii precum: public speaking, networking, persuasiune, negociere, leadership, antreprenoriat, educație financiară, management și îmbunătățirea proceselor de vânzare.

Adrian Lesenciuc

Prof. dr. academia forţelor aeriene henri coandă

Adrian Lesenciuc, n. 21 august 1975 la Câmpulung Moldovenesc, este un poet, prozator, critic literar și eseist stabilit la Brașov. A debutat cu poezie în 1998 și a devenit membru al Uniunii Scriitorilor din România în 2000. Din 2013 este președintele Filialei Brașov a Uniunii Scriitorilor, iar din 2017 redactorul-șef al Revistei Literare Libris. A publicat numeroase cărți, printre care:Postmodernitatea. Un posibil model de structurare a mozaicului a-valoric,eseu (Ed.Antet, 2005); Moartea noastră cea de toate zilele, roman (Ed. Minerva, 2008); Cartea de apă. Cu Borges,privind râul, poezie (Ed. Cartea Românească, 2016); Cimitirul eroilor, roman (Libris Editorial, 2017); Limbile vântului, roman (Ed.Cartea Românească, 2018); gEneida,poezie (Ed. Școala Ardeleană, 2019), Balada și Diez, romane (Ed. Creator, 2020). Cimitirul eroilor a fost distins cu Premiul „Romanului anului” la Colocviul Romanului Românesc Contemporan (2018), Limbile vântului a fost nominalizat la Premiile Uniunii Scriitorilor din România (2019), iar pentru gEneida (în manuscris) i s-a decernat Marele Premiu „Octavian Goga” la festivalul omonim (2017).

Daniela Kasper

Fondator Kasper Development

Daniela Kasper confirmă excelența leadership-ului și antreprenoriatului feminin în Real Estate, un teritoriu care părea, nu demult, rezervat bărbaților. Pornită de la oameni și de la clădirile care îi adăpostesc, munca ei a devenit misiune în universul special al relațiilor dintre locuire, mediu și comunitate. Cu proiecte de elită, parteneri cu reputație internațională și cifre de afaceri impresionante, compania pe care a fondat-o în 2005, Kasper Development, a urcat în topul celor mai puternici dezvoltatori imobiliari la nivel național și s-a impus ca o voce distinctă a acestei industrii, promovând atât bunele practici în afaceri, cât și noile concepte de locuire, centrate pe bunăstarea individului și a comunității.

Daniela Kasper administrează companii și proiecte mari, motivează echipe și antrenează talente, pentru a adăuga mereu valoare unor afaceri întru totul orientate către oameni. Gândește vizionar, dincolo de calculele seci, contabile, știind că idealuri mai înalte decât cele materiale dau sens, inspiră și stimulează creativitatea atât de necesară supraviețuirii unei afaceri.  

Silvia Pohrib

Expert contabil şi membru CECCAR

Economist ca formatie, Silvia Pohrib detine mai multe certificari in domeniul financiar: este expert contabil si membru CECCAR din anul 2006, formator acreditat din anul 2015 si stagiar in domeniul auditului financiar (CAFR). Pentru a fructifica indelungata-i experienta in lucrul cu antreprenorii tineri, ea insasi creatoare a cateva afaceri de succes, Silvia a lansat primul curs de antreprenoriat juvenil (pentru varste cuprinse intre 7-18 ani) si ulterior a devenit Consilier vocational. In prezent utilizeaza ca vehicul de formare profesionala si ONG-urile pe care le-a creat sau din care face parte: Asociatia SUPORT Regiunea Centru (2016), AER Bruxelles (2016) – reprezentant Regiunea Centru, Centrul Educational de Excelenta LearnEX, Clusterul ACCES Economie Sociala (2017), CONAF Brasov (2018). Mama a doi copii, Silvia nu uita sa propuna mediului cu care colaboreaza, ori de cate ori are ocazia, proiecte educationale si idei care pot crea baza unei comunitati perfect adaptate viitorului tehnologic al planetei

Angela Elena Ifrim

Antreprenor

Angela-Elena Ifrim este specialist în managementul firmelor mici de peste 20 de ani și coach de performanță personală de 10 ani.
„Oamenii se împiedică de pietre nu de munți” spune un proverb chinez.
Sfaturile pripite reprezintă o astfel de piatră ce stă în calea relațiilor amiabile dintre oameni fie ele relații profesionale sau personale. Angela Elena Ifrim vă prezintă felul în care cuvintele modelează realitatea fiecăruia. Este de necrezut ce pagube produc în muncă și în familie nerăbdarea, presupunerile și lipsa de empatie. Abia după ce curiozitatea prelungită, generozitatea și răbdarea le iau locul, calitatea relațiilor se îmbunătățește radical.
E simplu să dai des sfaturi pripite dar e fantastic să dai rar sfaturi bune.

Dan Luca

Expert în productivitate

Dan Luca este expert în productivitate și wake up artist. Este autorul a 3 bestsellers pe Amazon la categoria Managementul Timpului și a fondat în România comunitatea 5AM cu peste 10,000 de membri. În ultimii 10 ani a creat programe transformaționale pentru antreprenori și manageri care și-au dorit să evite burnout-ul și să își crească exponențial nivelul de productivitate.

Cătălina Moleavin

Business Developer NoteInCatalog

Cătălina Moleavin interacționează de mai bine de 10 ani cu părinți si profesori, dezvoltând platforma de management școlar NoteInCatalog. Aceasta propune părinților și școlilor un nou mod de colaborare. Oare cum s-ar modifica realitatea dacă s-ar upgrada comunicarea între cele două părți?
Pasionată de comunicare, a fost în 2018-2019 Președinta clubului de Public Speaking Transilvania Toastmasters Brașov și din 2019 este Coach pentru Speakerii TEDx Brașov. Master in Comunicare și PR, a aprofundat Analiza discursului public.

Valentin Stamate

Cercetător la Universitatea Transilvania din Braşov

Valentin Stamate, cercetător la Universitatea Transilvania din Braşov a inventat primul motor termic în doi timpi, cu componente realizate prin printare 3D, din pulberi metalice.

Prototipul este primul de acest gen din lume, realizat prin printare 3D. Motorul este unul de avion, de 10 cm³, cu 10.000 de rotaţii pe minut.

Mihnea Dumitru

Content Specialist

Mihnea Dumitru este consultant de imagine și publicist. Este specializat în influența internetului în politica românească și a scris pe larg în Mindcraft Stories, Financial Intelligence, Dilema Veche și Adevărul pe teme legate de privacy, internet și politică. Este specialist invitat la Facultatea de Cibernetică a ASE, doctor în științe politice, cu studii în Coreea de Sud, Canada și Marea Britanie. S-a întors în România în 2005.

Patricia Preda

Studentă inginerie robotică university of essex

Patricia Preda, studenta in anul 2 la inginerie Robotică la University of Essex. Trainer de robotica in cadrul centrului educațional LearnEX si mentor pentru echipe participante in competiții naționale și internaționale. Pasionata de mică de inginerie și tehnologie, a fost prezenta in comunitate in diverse proiecte pe aceste teme, a primit și a încercat sa dea înapoi prin crearea unei competiții internaționale cu o sesiune de conferințe educaționale.

Mihai Florea

Fine Art Photographer

Am fost atras de fotografie încă din copilărie, fiind tot timpul curios cum apar imaginile pe negative. Așa am și stricat primul film făcut de mine, după ce am deschis imediat aparatul la finalul peliculei să văd imaginile. Bineînțeles imaginile nu erau acolo și am fost trist când am aflat că nu vor mai putea fi recuperate. Asta m-a determinat să am o curiozitate continuă despre cum funcționează aparatura care ne permite să ne documentăm viețile. Am urmat o facultate și master în domeniul fotografiei, dezvoltând această curiozitate. Astăzi sunt foarte entuziasmat că există posibilitatea de a păstra pentru totdeauna imaginile, fără riscul de a fi deteriorate sau pierdute prin intermediul blockchain.

Dorian Lungu

Prezentator TEDxBraşov: tIME TO UPGRADE