TED este o organizaţie non-profit dedicată Ideilor ce Merită să fie Împărtăşite (Ideas Worth Spreading). A debutat în 1984 ca o conferinţă ce reunea oameni din trei domenii diferite: Tehnology, Entertainment şi Design. De atunci, importanţa şi diversitatea temelor a crescut continuu. Astăzi, TED reinventează accesul şi diseminarea cunoştinţelor şi facilitează schimbul de idei prin intermediul discursurilor. TED desfăşoară conferinţe live la care participă cei mai fascinanţi lideri şi gânditori ai lumii. Urmând conceptul Ideilor care Merită să fie Împărtăşite (Ideas Worth Spreading), TED a creat o platformă locală numită TEDx, care permite unor parteneri locali să organizeze evenimente sub licenţă TED. De la apariţia lor, în 2009, numărul evenimentelor TEDx a crescut considerabil ajungând la aproximativ 5000 în peste 1200 de oraşe din 133 de ţări.

În spiritul ideilor care merită să se răspândească, TEDx este un program de evenimente locale, auto-organizate, care îi uneşte pe oameni pentru a împărtăşi o experienţă asemănătoare TED. Aceste evenimente locale, auto-organizate, sunt marcate TEDx, unde x = eveniment TED organizat independent. Conferinţa TED furnizează îndrumări generale pentru programul TEDx, dar evneimentele TEDx individuale sunt organizate în mod automat. (Sub rezerva anumitor reguli şi reglementări.)

TEDxBrașov: tema celei de a 5-a ediţii este: MIND FLOW. Printr-un  TED Talk din anul 2004, intitulat “Fluxul, secretul fericirii” psihologul  Mihaly Csikszentmihalyi, ne spune cum a descoperit Starea de Flux prin observaţia sportivilor de performanţă care se descriau în condiţii asemănătoare în timpul activităţii (e.g. contopire sine-mediu; stare de fericire deplină etc.). Starea de Flux se referă pe scurt la o stare în care individul se contopeşte cu ceea ce face, este profund implicat în sarcina pe care o desfăşoară fără să admită şi alte distrageri. Un aspect interesant al stării, este inspiraţia, care provine din interior, din procesul coerent al activităţii.