Return to Innocence (2016)

Conceptul evenimentului ” Return to innocence” se bazează pe întrebarea ”Ce este fericirea și cum o putem obține?”  formulată la TED de  biochimistul Matthieu Ricard ajuns călugăr budist. Matthieu Ricard  spune că ne putem antrena mintea în obișnuințele de a ne fi bine, pentru a căpăta o adevărată seninătate și împlinire. Care sunt aceste obișnuințe prezentate de vorbitorii de la TEDxBrașov?

 

Arabella McIntyre – Brown, scriitoare şi jurnalistă la Financial Times , care a locuit o viaţă în Liverpool și care trăieşte în Măgura, un sat de lângă Bran, judeţul Braşov povestește în cartea ei „Din Liverpool în Carpaţi. Cum mi-am găsit fericirea în inima Transilvaniei”. Cartea, interviurile din presa românească ca și discursul de la TEDxBrașov  evocă prin inegalabilul umor englezesc,  povestea redescoperirii de sine.

 

Călin Cyfer, muzician de profesie și atașat de Natură la modul organic, ca și locuitorii de pe Pandora din filmul Avatar, imaginat de James Cameron evocă în mod magistral tema ”Return to innocence” de la TEDxBrașov.

Jamila Cuisine a ajuns un fenomen la momentul actual, suntem cel mai mare canal culinar din România și avem peste 250 milioane de vizualizări la toate rețetele”, susține Geanina Staicu-Avram la TEDxBrasov. Fondator Jamila Cuisine. Care este rețeta ca să oricine să ajungă de la Zero la Hero.

Carmen şi Simona Ciuraru (Brasov seen through the eyes of ten thousand tourists | Carmen and Simona Ciuraru | TEDxBrașov ), din Braşov, au devenit ghizi voluntari pentru turiştii care le vizitează oraşul. Chiar dacă nu ați participat la evenimentul TEDxBrasov, cu tema ” Return to innocence”