COUNTDOWN (2020)

Conceptul TED Countdown (https://countdown.ted.com/ ) este o inițiativă globală privind schimbările climatice, cu peste 500 de evenimente TEDx în întreaga lume, printre care și TEDxBrașov.


Scopul? Pentru a face apel la fiecare organizație, companie, oraș, națiune și cetățean având ca ideal luarea unor măsuri în ceea ce privește schimbările climatice. Misiunea este de a accelera găsirea soluțiilor și de a transforma modul în care ne gândim despre schimbările climatice.


O primă soluție propusă de Sarah Harvat ,activist de mediu și profesor la AnimaSchool, este de a forma tineri activiști de mediu precum Lua Dinescu. Acești activiști de mediu sunt formați la AnimaSchool după principii și practici inovative prezentate în cadrul conferințelor TED.


Conceptul de Smart City propus de Răzvan Ștefan Tecuceanu  presupune existența unui sistem informatic integrat dezvoltat care cuprinde o multitudine de subsisteme de cloud computing, Internet of Things (IoT), Open Data, Big Data și aplicații mobile, conectate la internet prin intermediul unor rețele sigure. Acestea permit administrației locale să interacționeze direct cu cetățenii și cu infrastructura orașului.


Ștefan Arsene a prezentat o soluție care va avea încă de așteptat se pare încă câțiva ani dar care va revoluționa agricultura deoarece probabilitatea ca să asistăm la un fenomen invers potopului din mitologie este destul de mare.  Se vorbește destul de intens despre criza de apă care ne așteaptă după colț și care în mod evident va afecta în mod semnificativ producția agricolă. Și după câte știm foametea este un lucru care provoacă crize pe multe planuri.