FILL IN THE BLANKS (2017)

Conceptul ”Fill in the blanks” se bazează pe un TED Talk ținut de Margaret Heffernan. (https://www.ted.com/talks/margaret_heffernan_dare_to_disagree ) În acest discurs autoarea susține faptul că majoritatea oamenilor evită conflictul ca și cum nu ar putea  exista un fel de spațiu liber pentru un dezacord benefic. Ori tocmai acest dezacord e cheia progresului. Margaret Heffernan descrie (câteodată contraintuitiv) cum cei mai buni parteneri nu sunt cei care gândesc la fel ca noi; ne arată că echipele de cercetare, relaţiile şi afacerile sănătoase permit oamenilor să fie în profund dezacord.

Prof. Dr. Suzy Manuela Prajea aflată în topul celor mai buni profesori, predă matematica în SUA, formulează la TEDxBrasov  o  întrebare deschisă: De ce să învățăm matematica. Ascultând acest mesaj dai seama că există un gol, un fel de hău, care te poate intimida, pe care-l poți nega dar care rămâne acolo până la proba contrarie.

 

Valérie Cioloş-Villemin , abordează conceptul ”Fill in the blanks” de echilibru (inimă/rațiune) prin MindfulnessValérie Cioloş-Villemin  continuă tradiția franceză ipusă în evidență pentru prima dată de Blaise Pascal  – matematician, fizician, scriitor si filosof francez, 1623-1662 –  prin următoarea afirmație  ‘Inima îşi are propriile raţiuni pe care raţiunea nu le cunoaşte’.

 

 

Ami Tudorache crede cu tărie că putem învăța cel mai mult despre noi din eșecurile noastre, nu din victoriile noastre. Puțini sunt cei care, după o victorie, se întreabă „Ce am făcut bine ca să ajung aici?”, În timp ce întrebarea „Ce am greșit?” este blocat în mintea noastră ori de câte ori un rezultat se dovedește a fi neașteptat de rău și astfel, eșecul ne dă impulsul de a ne analiza pașii, oferindu-ne posibilitatea de a ne îmbunătăți pe noi înșine și ceea ce facem.

 

Adina Săniuță îi sfătuiește pe oameni să încerce și voluntariatul, deoarece îi ajută în auto-dezvoltare. Învățând să cunoști oameniii și cum să se relaționezi cu ei (ceea ce evident că nu se învață la școală) faci de fapt cea mai bună școală: Școala vieții.