Start With Why (2017)

Conceptul TEDxBrașov, May 19, 2017   ”Start with why” se inspiră dintr-un TED Talk ținut de Simon Sinek și care a adunat peste 50.000.000 vizualizări.  În acest discurs Simon Sinek prezintă  un model simplu dar puternic pentru leadership-ul inspirațional, începând cu un cerc de aur și cu întrebarea „De ce?”. Exemplele lui includ compania Apple, pe Martin Luther King și pe frații Wright — și drept contra-exemplu pe TiVo, companie care (până la o recentă victorie în justiție care i-a triplat prețul acțiunilor) părea să se chinuie serios.

 

Putem anticipa care va fi acel De Ce pentru Next Generation? Înainte de toate cum definim noua generație? Cătălina Curceanu fiziciană română, profesor universitar, fostă cercetătoare la CERN, lector de onoare, invitat în 2016 la  Australian Institute of Physics și actualmente cercetător principal la Istituto Nazionale di Fisica Nucleare din Italia definește noua generație ca fiind Generația Qbit. Implicațiile acestui model după care putem înțelege noua generație pot fi revoluționare pentru cercetătorii din mai multe domenii în special pentru cei din educație.

Unul din 3 oameni sferă de boala muncii în exces. Despre boala secolului – burnout – Ioana Bălănescu, angajată la mai multe companii multinaționale, ne povestește cum a leșinat pe stradă și cum de aici căutarea unui sens în viață, a acelui DE CE, a devenit prioritatea ZERO.

Dar sunt oameni printre care și Ruczuj Szabolcs un remarcabil ”visual storyteller” venit din Marea Britanie, Londra, care își urmăresc în mod firesc propriul DE CE. Viitorul aparține, așa cum demonstrează în mod remarcabil Simon Sinek, acelor oameni care au un crez puternic.