MIND FLOW (2019)

TEDxBrașov, November 29, 2019  – MindFlow

Conceptul evenimentului MindFlow se bazează pe celebrele investigații ale psihologului Mihaly Csikszentmihalyi (Mihaly Csikszentmihalyi: Flow, the secret to happiness ) privind „experiența optimală“. Concluziile psihogului arată faptul că o trăire este cu adevărat satisfăcătoare în prezența unei stări a conștiinței numită flux. În starea de flux, oamenii trăiesc un sentiment profund de bucurie, creativitate și implicare completă.

Cu Ana-Maria Rusu  copiii ca și participanții la conferința MindFlow cântă, țin ritmul cu… hârtia de copt și intră în starea de Flux. Să fie atât de ușoară intrarea în această stare de grație, de inspirație, de creativitate? Profesorul „Merito” Ana Maria Rusu demonstrează concret și la TEDxBrasov ceea ce Brâncuși spunea: ‘Lucrurile nu sunt greu de făcut. Greu este să te pui în starea de a le face.’

Gabriel Kelemen  este lector universitar doctor la Universitatea de Vest din Timişoara, Facultatea de Arte Plastice şi coordonatorul secţiei de Istoria şi Teoria Artei din 2011. Susţine cursuri teoretice în domeniul istoriei civilizaţiei şi culturii, culturii populare urbane, culturologie, documentaristică, precum şi cursuri transversale în domeniul arheologiei şi patrimoniului. Ceea ce prezintă Gabriel Kelemen la TEDxBrasov este nu numai MindFlow-ing dar și MindBlowing. Trebuie să vezi și poate nici atunci nu o să crezi atât de ciudate sunt aceste chipuri umane generate doar de…sunete.

Dorin Boerescu CEO al celei mai importante platforme de afiliere din România – 2Performant, lansează  la TEDxBrasov un concept de marketing ce poate să descătușeze potențialul de creație al fiecărui om pasionat de comunicare. Urmăriți modul în care publicitatea poate fi democratizată.

 

Dacă doriți să vedeți la lucru principiul Flow faceți o vizită la  Colegiul Național Andrei Șaguna din Brașov unde Cătălin Ciupală aduce muzica clasică, realitatea virtuală și Youtube în orele sale de matematică!