Cea mai bună educație posibilă

LaviniaChitu-2BCertificat.jpg


Homeschooling în Germania. Azi.
Hitler a scos în afara legii școala la domiciliu în 1938 și această lege nu a fost niciodată abrogată”, spune
 Joshua Steimle la TEDxHongKongED.
Deci dacă aveți o școală la domiciliu în Germania puteți să vă așteptați să fiți amendați. Nu încercați. Nemții țin cu dinții de legile și regulile lor.

Homeschooling în SUA. Azi.
În homeschooling, crede Joshua Steimle, este vorba de viitorul în educație.
Și o mulțime de oameni sunt interesați de homeschooling. În SUA numărul familiilor care aleg homeschooling este de 2 milioane. Și aceste familii, spune Joshua
, apelează la tehnologii gen Academia Khan, Coursera, Udemy, etc. Aceste cursuri sunt ideale și vin în sprijinul familiilor care aleg homeschooling-ul.


”Homeschooling” la TEDxBrasov
Chiar la TEDxBrasov în procesul de pregătire a speakerilor folosim tehnologia pentru învățarea la domiciliu a oratoriei de care avem nevoie fiecare dintre noi în secolul 21. Până în prezent avem doi absolvenți, speakeri TEDxBrasov, certificați de Chris Anderson, directorul de la TED. Este vorba de prof. dr. Suzy Manuela Prajea, din SUA și Maria-Lavinia Chițu, din România (Certificatul Laviniei este în imaginea de mai sus ).

În concluzie 
La TEDxBrasov sprijinim la modul teoretic, de informare, și practic, prin acțiune directă, ceea ce și noi considerăm că este parte integrantă din educația copiilor pentru viitor. În fapt foarte curând venim cu un proiect educațional fundament pe mai bine de 100 de idei de la TED și TEDx. Prin acest proiect, denumit de noi ”Școala Alpha” instituțiile publice de învățământ, cele particulare, inclusiv școlile de la domiciliu, se pot racorda, din mers, la 5 cerințe care nu pot fi ocolite prin practică educațională tot așa cum nu ai cum să faci abstracție de legea gravitației.
Modelul cu cele 5 cerințe vine din arhitectură, de la arh. Dragoș Arnăutu, care îl aplică pentru definirea, certificarea, unei case pasive. Este adevărat modelul de certificare vine din Germania. Dar să precizăm este vorba de tehnică nu de educație.


Despre Școala Alpha, în premieră
Și pe baza acestui model, foarte bun, dacă putem să avem o casă pasivă, cu un consum minim, nesemnificativ de energie, de ce să nu avem o Școală Alpha, unde energia pentru învățare este minimă dar efectul este maxim. 

La ora asta în cele mai bune școli din lume se învață 20 de ore pe săptămână. În cadrul unei școli de tip Alpha se învață doar 2 ore pe săptămână. Totul depinde factorul m, masa cunoașterii și de factorul c,  viteza de implementare. Dacă cei doi facori sunt în atenția noastră, atunci ecuația lui Einstein, care definește Energia  E=mc2, se aplică cu succes și în educație. Simplu?!

(un art. de Tibi Ruczui, Curator TEDxBrasov)

Fii primul
care află ultimele noutăți. Profită de oferte speciale pentru abonați!