Cele 3 secțiuni ale conferinței anuale TEDxBrasov

The Power of a Mind to Map: Tony Buzan at TEDxSquareMile

Prea “multe date” ne pot bloca nu numai creativitatea dar și productivitatea.

Avem nevoie de un sistem de cartografiere, de vizualizare, pentru oceanul de informații în care riscăm fie să ne înecăm fie să fim mâncați de rechini sau doar înghițiți pe nemestecate de balene. 

Și dacă avem un asemenea sistem putem să descoperim o lume nouă, fascinantă. Să nu uităm: COLUMB a fost la bază un cartograf (nu un navigator).

Revenind la problema noastră cheia deblocării creativității noastre este “mind mapping-ul” care în esență înseamnă să-ți cartografiezi ideile după o anumită intuiție, logică, etc., folosing în egală măsură cele două emisfere ale creierului.


În cele ce urmează vă oferim, pentru exemplificare, cum am așezat noi pe hârtia dinamică, virtuală, cei peste 15 speakeri de la evenimentul din toamnă TEDxBrasov 2018. 

Tema fiind dată, respectiv ideea centrală, – DOWNLOAD THE FUTURE – pasul logic a fost să grupăm speakerii după 3 “piloni” de susțínere. În cele din urmă și TED are trei litere și ca regulă generală chiar dacă aveți un discurs, indiferent unde și când, nu neapărat la TED, e bine să grupați discursul în 3 povestioare de preferință cât mai simpatice. 

Și care sunt cele 3 secțiuni pentru tema dată DOWNLOAD THE FUTURE? 

  1. HIGH TECH  
  2. HIGH TOUCH 
  3. PERFORMANCE 

În funcție de aceste 3 categorii am grupat și speakerii după cum puteți vedea mai jos. Am folosit ideile lui Tony Buzan, inventatorul și promotorul acestui sistem revoluționar pentru productivitatea minții umane.

Vă urăm succes în realizarea unor mind mapping-uri care să vă fie de folos în rezolvarea problemelor voastre!

Fii primul
care afli când se pun în vânzare bilete eveniment
0 Shares
Share
Share
Tweet
Pin