Download The Future (2018)
Conceptul evenimentului ”Download the future” se inspiră dintr-unTED Talk ținut de unul dintre cei mai buni jucători de șah din istorie.
Garry Kasparov povestește cum a pierdut o partidă memorabilă cu supercomputerul IBM Deep Blue în 1997.Ideea lui Garry Kasparov: trebuie să ne înfruntăm temerile dacă vrem să ne bucurăm cât mai mult de tehnologie și trebuie să ne învingem temerile dacă vrem să obținem ce-i mai bun de la umanitate.
Alexandru Badan a fost unul din acei temerari care si-a înfruntat temerile vis a vis de noua tehnologie. Fără bani, fără cunoștințe în domeniul animației sau în domeniul muzical dar cu mult curaj , susținut fiind de soție, Alexandru Badan a câștigat pariul cu tehnologia dar, cum spune si Kasparov, și cu umanitatea.
Sigur că tehnologia aduce și bune dar și rele.
Așa cum demonstrează Mirela Tanc, cea mai inovativă educatoare din Romania atestată de Microsoft pe anul 2028, în noul context de avans tehnologic rapid nevoia de a reinventa educația este o prioritate la fel de mare ca și nevoia de reinventa modul în care ne raportăm la Natură. În acest context, educație si activism ferm pe domeniul delicat al schimbarilor climatice, putem spune ca Mirela Tanc este varianta feminină a lui Al Gore în România.
Lavinia Chițu provine dintr-o familie de oameni surzi, unde ea este singura ce poate auzi. A trăit încă de mică în două lumi diferite și tocmai din acest motiv mintea ei este deschisă la inovațiile de ordin tehnologic care servesc, cum susține și Kasparov, umanitatea prin înalta sensibilitate umană de care noi trebuie să să dăm dovada concretă.
Implicat în viitor prin mijlocirea educației pentru cei mici, Alexandru Dobre susține idea că “Oricine poate crea cu ajutorul tehnologiei. Conceptul constă în faptul că pe baza unor figuri geometrice simple, respectiv volume, elevii pot crea obiecte simple estetice sau cu o utilitate – breloc, suport de pixuri sau de periuță de dinți sau mici bijuterii”.