Îndrăzneață, ocupanta locului 7 la finala cântecului european EUROVISION din 2017, Ilinca Băcilă, povestește la TEDxBrasov, cum și-a găsit vocea

Ilinca Bacila, speaker TEDxBrasov

Ilinca Băcilă este una dintre puţinele cântăreţe care pot face yodel perfect, iar abilitatea ei i-a impresionat pe români care i-au oferit peste 10.000 de voturi la Selecţia Naţională Eurovision. Puțină lume știe însă că înainte Eurovision a fost TEDxBrasov.

Una din regulile de selecție la TED este să identificăm o mare idee ce are potențialul de a schimba lumea în bine.
Și poate că cei care au urmărit ca și noi hitul Ardelean Show, cu care Ilinca Băcilă devine cunoscută, o să se întrebe ce inovații există aici?
În primul rând există yodelingul, element de noutate pentru România.
În al doilea rând acest yodel este integrat perfect în ritmuri specific transilvane, de unde și titlul melodiei Ardelean Show.
În al trielea rând creația artistică transilvană, pe fond de yodelig elvețian, este rodul unui compozitor moldovean.
Dincolo de aceste aspecte pur tehnice prin care TED impune un standard privind selecția speakerilor este povestea de la TEDx.Basov.
Mi-au dat lacrimile ascultand autobiografia ta”, mărturisește A. Kadella care a urmărit, pe canalul oficial de TEDx, această frumoasă poveste.

Vă invităm și pe voi să urmăriți înregistrarea de la TEDxBrasov cu Ilinca Băcilă. Și nu uitați că la fiecare ediție de TEDxBrasov avem invitați pe care e bine să-i vedeți în direct. Rezervați-vă locul în sală de aici.

Fii primul
care află ultimele noutăți. Profită de oferte speciale pentru abonați!