Învățământul la domiciliu ar putea fi cel mai deștept mod de a învăța copiii în secolul 21 – aici sunt 5 motive

logan-laplante.jpg

Învățarea bazată pe motivația internă este o metodă puternică de instruire
Ideea principală a educației la domiciliu este că elevii trebuie să învețe în stilul cel mai potrivit pentru ei. Bill Gates și Mark Zuckerberg sunt fani ai învățării personalizate (având la bază motivația internă), deoarece se folosește tehnologia ca modalitate de a adapta planurile de lecție ale elevilor.
Părinții care se ocupă cu educația acasă au un imens avantaj. Spun asta deoarece aud mulți părinți  nedeciși (pentru abordarea de tip homeschooling) care întreabă (și se întreabă) cumva retoric, ca și pentru o confirmare parcă, dar ați auzit de Academia Khan?

Elevii pot afla, pe acest sistem, mai multe despre motivele lor reale de învățare
E logic și cumva elementar că fără o programă școlară (scolastică) elevii pot explora în voie ceea ce îi interesează. Absurd este că mulți adulți află undeva pe patul de moarte ce anume îi interesează cu adevărat.

Social media oferă copiilor o modalitate de a-și forma prieteni adevărați
Cea mai obișnuită concepție greșită despre elevii care învață de la domiciliu este că nu au competențe sociale. Înainte de internet această afirmație era adevărată. 

Elevii care provin din homeschooling sunt echilibrați
Balansul între lumea online și offline îi face pe copiii de la domiciliu mult mai pregătiți pentru lumea de mâine.

Școala acasă nu are legătură cu “lumea reală”
Spre deosebire de numele de homeschooling, educația la domiciliu are loc într-o casă reală doar o fracțiune din timp. O multitudine de activități au loc în biblioteci, în sălile muzeelor ​​locale. Aceste experiențe au efectul de a maturiza copiii mult mai rapid și de a cultiva o trăsătură de open mind.

Elevii care provin din homeschooling obțin rezultate mai bune pe termen lung
Copiii educați acasă tind să obțină scoruri mai bune la teste standardizate.  Un studiu din 2009 a arătat că procentul de elevi care au absolvit colegiul a fost de aproximativ 67%, în timp ce în rândul elevilor din școlile publice a fost de 59%.

(un art. de Tibi Ruczui, Curator TEDxBrasov) 
Fii primul
care află ultimele noutăți. Profită de oferte speciale pentru abonați!