Oricine poate sa fie un mare orator

În acest TEDx Talk Richard Greene prezintă cele 7 secrete ale unui discurs care are puterea de a transforma în mod ireversibil lumea.
   

  1. Ne focusam pe cuvinte. Sa avem fraze frumoase, sa avem un discurs frumos. Dar cuvintele duc către public doar 7% din mesaj. 
  2. Tonalitatea vocii ne ajută 38%. 
  3. Limbajul corpului ne ajută 55%. 
  4. Prea multă informație. Deci care e ideea de bază? 
  5. Miracolul. Să vorbim, să avem o conversație de la inimă la inima. Să reținem exemplul dat în film cu Prințesa Diana si Prințul Charles dar și următorul principiu care ne poate ajuta: “Sunt două feluri de a-ți trăi viața. Unul: de a crede că nu există miracole. Altul: de a crede ca totul e un miracol.” Albert Einstein 
  6. Cele 5 părți prin care informația ajunge la creier: văz, auz, miros, gust, tactil. Să ajutăm oamenii să primească informația pe mai multe căi de comunicare pentru a-i ajuta să perceapă mai bine ideea care transformă lumea din jur. 
  7. Pasiunea autentică. Este non-intelectuală. Și difența este subtilă dar esențială. Jeff Bezos, de la Amazon, explică: “Una dintre greșelile uriașe pe care le comit oamenii este că încearcă să își forțeze un interes. Nu tu iți alegi pasiunile, ele te aleg pe tine.”
Fii primul
care afli când se pun în vânzare bilete eveniment
0 Shares
Share
Share
Tweet
Pin