“Te-ai gândit, bătrâne, unde îl trimiţi la şcoală?”

Larry-2BSmith-2B.jpg

Un dominican, un franciscan şi un iezuit se plimbă prin Borgo Santo Spirito (Cartierul Sfântului Spirit), discutând aprins problema creaţiei continue, fiecare străduindu-se să contra-argumenteze teoria Dumnezeului Ceasornicar (odată creată ex nihilo, dar nu ab aeterno, ci în timp, lumea merge înainte fără contribuţia Lui).  
La un moment dat, în chip miraculos, în faţa lor apare Sfânta Familie: Fecioara Maria cu Pruncul în braţe şi Iosif. 
Dominicanul cade cu faţa la pământ, murmurând Rugăciunea Rozariului. Franciscanului i se umezesc ochii la vederea sărăciei patetice a lui Dumnezeu-înfăşat. 

Iezuitul se apropie de Iosif, îl ia cordial de după umeri şi, arătând spre Prunc, îl întreabă preocupat: “Te-ai gândit, bătrâne, unde îl trimiţi la şcoală?”.   

***


Această întrebare este azi, din nou, pe ordinea de zi a părinților. Unde să trimit copilul la școală?
Firește sunt mulți ofertanți care promit marea cu sarea. Copilul tău va fi genial! Urmează acești pași. Urmează această școală. Urmează acest sistem.  Noi îți garantăm succesul copilului tău. Uite câte cercetări certifică că noi oferim copilului tău chiar cireașa de pe tort și nu altceva. Nu lumânarea de pe colivă. Nu și nu! 


Problema cu acele cursuri, servicii educaționale, e ca și cu lumânările la capul mortului: luminează dar nu deșteaptă. 


Așa cum am scris în ediția precedentă și cum se demostrează cu precizie în TED Talk-ul asociat factorul motivațional intern este cheia. Și da! Copilul tău o să eșueze dacă acel factor este ignorat. Nu o spun eu ci acest domn la TED Talk.

(un art. scris de Tibi Ruczui, Curator TEDxBrasov)
Fii primul
care afli când se pun în vânzare bilete eveniment
0 Shares
Share
Share
Tweet
Pin