11 idei practice care merită răspândite de la arh. Dragoș Arnăutu, reprezentant al Passivhaus Institut (PHI) Darmstadt – Germania
În calitate de consultant energetic, trainer și certificator de clădiri pasive, arhitectul Dragoș Arnăutu care lucrează la Institutul de Cercetare Passivhaus din Germania, a fost invitat la TEDxBrasov spre a ne împărtăși acele idei care contează atunci când dorim să ne construim o casă. Vă invităm la TEDxBrasov!
- Ce este arhitectura responsabilă?
- Este responsabilitatea ca o boală transmisibilă?
- Care este potențialul energetic pe care sorele ni-l pune la dispoziție in fiecare zi?
- 40% din consumul total de energie din Europa Centrală se datorează încălzirii, răcirii și iluminatului clădirilor pe care le locuim
- Prima descriere constructivă a unei clădiri pasive aparține lui Socrate
- Cădirea pasivă nu este un brand.
- O clădire pasivă consumă de 10 ori mai puțină energie decât o clădire convențională
- Care sunt cele 5 principii pasive?
- Izolarea termică adecvată urmează aceleși principii ca și alegerea hainei potrivite pentru vremea potrivită
- Ce fel de ferestre avem nevoie pentru clima din România?
- De ce nu construim toți clădiri pasive?
În final
Menționăm crezul arhitectului Dragoș Arnăutu: „Cred cu tărie că arhitectul poate crea acea formă, care distribuie, potențează și exploatează fluxurile energetice generate de radiația solară, vânt și lumină.”
Nu uitați
Pe 29 noiembrie 2019, la Centrul Cultural REDUTA din Brașov, continuăm seria conferințelor locale, marca TED, începute în 2015. Și acest concept de FLUX amintit de Dragoș, de tip OPEN SOURCE pentru case pasive, se aplică, pe un nou nivel de înțelegere și evenimentului MIND FLOW. Vă așteptăm la REDUTA. Încă mai găsiți bilete de intrare. Vă puteți asigura un loc la TEDxBrasov, în sala REDUTA, pentru data de 29 noiembrie 2019, de AICI.