Educația copiilor în era telefonului inteligent

©2018 Gabriel T Balanescu | www.photographerinbrasov.com

Lumea se află în fața unei imense crize spirituale.  Nu este vorba de o criză economică sau socială, ci spirituală. 

Pentru a combate o astfel de criză avem nevoie de o renaștere.  Dar din ce zonă ne putem aștepta ca să apară acel factor catalizator care să inspire mersul umanității pe făgașul înțelepciunii?

Una din zone este zona artelor.

Celaltă zonă este zona educației. În această zonă TED are o prezență notabilă.

Contrar așteptărilor, presupunerilor, tehnologia nu anihilează sau neutralizeză artele ci dimpotrivă aduce cu sine noi oportunități pentru ca înțelepciunea umană să înflorească.

Într-un mod asemănător tehnologia nu distruge educația formală sau educația non-formală,  ci dimpotrivă deschide larg porțile spre cunoașterea universală.

Și există o unanimate de păreri, opinii, conservatoare cum că ”drama internetului este că l-a promovat pe idiotul satului ca purtător de adevăr”, Umberto Eco, scriitor italian, editor, filosof și semiotician.

În era tehnologică cum putem să armonizăm cunoașterea și înțelepciunea și cum putem face o  educație cu măiestrie, de excelență,  cu artă?

Se prea pare că în nici un chip, de loc, de fel,  nu putem să facem această sinteză creativă între tehnologie și educație prin artă.

Dar atunci când, brusc, pe neașteptate, imposibilul devine posibil, acolo găsim spiritul întreprinzător.

Prin sprijinul unui dascăl emerit din Iași,  profesorul de matematică  Dana Chiorescu,  am găsti în România persoana pe care o căutam și care nu numai că a identificat criza din educație, din arte, ci  în primul rând ca părinte a văzut luminița de la capătul tunelului educațional.
Este vorba de Alexandru Badan care împreună cu soția, Cristina Badan au pornit de la zero absolut, din toate punctele de vedere și au re-inventat educația.
Au făcut-o  într-o discreție atât de mare încât nici vecinii nu știau  cine stă în spatele acelor  hituri muzicale, educaționale, care în unele cazuri au depășit și pragul de 2 miliarde de vizualizări de pe platforma de Loo Loo Kids de pe YouTube.

Sigur că pentru oricare lider, fie chiar si de la Google și de la YouTube, Alexandru Badan a fost și este este un exemplu de admirat pentru performanțele obținute pe plan național și global.
Și cum se obțin rezultate ce țin de excelență în acest domeniu delicat, educațional, unde toți spun că e criză și că ne aflăm în pragul unui dezastru?!
Haideți să vedem CUM?! Imposibilul devine Posibil în discursul de TEDxBrasov 2018 a lui Alexandru Badan.
Iar pe tema educației vă așteptăm și în acest an de TEDxBrasov 2019 pentru că o să avem tot așa oratori de excepție, inspiraționali. Bilete pentru ediția TEDxBrasov 2019 găsiți AICI!

Fii primul
care află ultimele noutăți. Profită de oferte speciale pentru abonați!